header.home link

Studententip: gratis kamerplant op kot

11 mei 2015
Bijna blok! Ai, en je bent weer niet voldoende gevorderd in die dikke cursus (hm, dat kennen we nog) en je hebt weer niet genoeg notities genomen op vrijdagochtend (tja, #yolo). Geen paniek, want de maand mei brengt ook leuke dingen. Een gratis kamerplant bijvoorbeeld.
Lees meer over:
Beeld: Floor

 

Bijna blok! Ai, en je bent weer niet voldoende gevorderd in die dikke cursus (hm, dat kennen we nog) en je hebt weer niet genoeg notities genomen op vrijdagochtend (tja, #yolo). Kortom: je huidige gemoedstoestand neigt naar licht panisch, en dat is zelfs nog een understatement? Sluit dan even je ogen en adem diep in en uit, want er zijn ook positieve kanten aan de maand mei. Floor deelt namelijk gratis kamerplanten uit aan studenten. Officieel om je een hart onder de riem te steken, maar officieus om de lucht op je kot tijdens je isolement de komende maanden zuiver te houden.

Want toegegeven, dat zuurstofgehalte is wel het laatste waar je aan denkt wanneer je hoofd die laatste pagina’s cursus probeert te absorberen – ondanks het feit dat wat zuurstof je hoofd net goed zou doen. Dat planten de lucht in hun omgeving zuiveren is trouwens geen onzin, want het werd onlangs nog bevestigd door NASA: planten nemen schadelijke stoffen uit hun omgeving op en houden de lucht zo gezonder voor iedereen.

Bovendien hebben planten een rustgevend effect – ook dat is wetenschappelijk aantoonbaar, en zouden ze je productiviteit en creativiteit verhogen – iets waar de Grieken al in geloofden. Verder kan je tegen je kamerplant babbelen tijdens de eenzame uurtjes ’s nachts (substituut knuffelbeer/lief) en je les ervoor opzeggen tijdens het herhalen (substituut mama/papa).

Samengevat: een kamerplant houden op je kot – en zeker een gratis kamerplant – is gewoon een goed idee. Baat het niet, dan schaadt het niet. Want hoe zeg je dat weer? Juist, #yolo.

 

Waar en wanneer?

De planten worden uitgedeeld door een vrolijk Floor-busje in de vier grote studentensteden tijdens de maand mei. Gent is al aan de beurt geweest vorige week (5 tot 7 mei). De volgende steden die het busje aandoet zijn:

  • Antwerpen: 11 tot 13 mei
  • Leuven: 19 tot 21 mei
  • Hasselt: 26 tot 28 mei

 

Waar het Floor-busje zich juist bevindt, controleer je best op voorhand op de Facebookpagina of website van Floor. Afhankelijk van de omstandigheden kan de locatie immers altijd last minute gewijzigd worden.

 

Floor?

Floor ken je misschien nog van de vrolijke bloemenkransen die Tomorrowland vorig jaar overspoelden. Of van de vele DIY-tips om je bloempotten te pimpen op Pinterest en Facebook. Deze acties hebben als doel jongeren te stimuleren zelf met bloemen en planten aan de slag te gaan, omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren en groen niet zo goed samengaan. Initiatiefnemer is VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

 

Meer info: www.floor.be

Gerelateerde artikels