@livewireStyle
header.home link

Sneukeltoeren in hoppeland

Vroeger situeerde de hopteelt in Vlaanderen zich vooral rond Aalst en Asse. Intussen vind je de hoge hopranken vooral rond Poperinge, waar men graag de tijd neemt om je de rijke hopcultuur te laten beleven.
23 mei 2013  – Laatste update 4 april 2020 16:21

Vroeger situeerde de hopteelt in Vlaanderen zich vooral rond Aalst en Asse. Intussen vind je de hoge hopranken vooral rond Poperinge, waar men graag de tijd neemt om je de rijke hopcultuur te laten beleven.Op boerderij ’t Hoppecruyt bijvoorbeeld maak je kennis met de hedendaagse teelttechniek, terwijl gastvrouw Benedikte je rondleidt in het hopveld en rond de plukmachine, asten en spiekers.

Tip! In de zomermaanden staat de hop mooi in bloei en in september kan je de pluk van de hopbellen meemaken.

Prijs: 6 euro per persoon tot 19 personen, met een minimum van 75 euro; 5 euro per persoon vanaf 20 personen

Adres: Provenplein 69, 9872 Proven (Poperinge), 057 30 05 98, 0494 33 66 46, info@hoppecruyt.be, www.hoppecruyt.be

 

hop-tris.jpg

 
Beeld: VILT.
Beeld intro: Westtoer.

 

Nog leuk in de hopstreek

  • Brouwerij St. Bernardus: Al sinds 1946 worden er donkere en blonde abdijbieren gebrouwen, volgens de originele recepten van de trappisten van Westvleteren. Sinds 1992 gebeurt dat echter onder een andere merknaam: St. Bernardus. De brouwerij is zowel individueel als in groep te bezoeken.

Prijs: 12,50 euro per persoon voor groepen van minimum 15 personen; 12,50 euro voor individuele bezoeken op vrijdagnamiddag (14:00)

Adres: Trappistenweg 23, 8978 Watou (Poperinge), 057 38 80 21, visit@sintbernardus.be, www.sintbernardus.be

 

  • Hoppelandfietsroute: Je verkent (43 km) de streek boven Poperinge en fietst daarbij door en langs prachtige kasteeldomeinen, bloeiende hopvelden en uitgestrekte bossen.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westttoer.be

 

  • St.-Sixtuswandelroute: Je wandelt (7,1 km) van de bekende trappistenabdij van Westvleteren door hopvelden, bossen, akkers en weilanden. In café In de Vrede, recht tegenover de abdij, kan je genieten van een begeerde Trappist Westvleteren.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

 

  • Westhoekverteller Ingeborg Sohier: Liever de hopstreek verkennen met gids? Dat kan ook. Ingeborg is gediplomeerd Westhoekverteller en begeleid onder meer een geanimeerde wandeltocht rond de trappistenabdij St.-Sixtus, de 'Paotersabdij'. 

Contactingeborg.sohier@hotmail.com, 0471 82 52 55, ingeborgsohierdeverteldoze.weebly.com
 

 

trappist-westvleteren-tris.jpg

 
Beeld: Westtoer

 

Meer info: www.westtoer.be, www.toerismewesthoek.be

Gerelateerde artikels