header.home link

Picknickwandelen rond het Waterhof

24 mei 2013
De provincie Vlaams-Brabant is ervan overtuigd dat haar platteland even fiets- of wandelvriendelijk is als dat van de andere Vlaamse provincies. Daarom heeft ze samen met enkele land- en tuinbouwers het arrangement ‘Picknick een hoeve’ uitgewerkt.

De provincie Vlaams-Brabant is ervan overtuigd dat haar platteland even fiets- of wandelvriendelijk is als dat van de andere Vlaamse provincies. Daarom heeft ze samen met enkele land- en tuinbouwers het arrangement ‘Picknick een hoeve’ uitgewerkt.

Eén van de deelnemende boerderijen is Het Waterhof, een melkvee- en akkerbouwbedrijf met zuivelverwerking in de schaduw van het kasteel van Gaasbeek. Je proeft er van de heerlijke zuiveldesserts op de authentieke binnenkoer, speelt een potje boerenklompgolf tussen de koeien en neemt een kijkje in de stallen. 

Wat moet je doen? De brochure met deelnemende boerderijen downloaden, een picknickmand reserveren op de boerderij van jouw keuze en op het afgesproken tijdstip oppikken. Zij tonen je vervolgens waar je gezellig je dekentje kan uitrollen. Wandel- en fietsroutes vind je in de bijhorende brochure.

Prijs: 12 euro per volwassene, 8 euro per kind (3-12 jaar)

Adres: Donkerstraat 8, 1750 Lennik (Gaasbeek), 02 532 41 08, info@waterhofgaasbeek.be, www.waterhofgaasbeek.be

Download: De brochure is gratis te downloaden via www.vlaamsbrabant.be/picknickeenhoeve

 

Leuk in de buurt

Kasteel van Gaasbeek: Het kasteel werd eerst gebouwd in 1236, ter verdediging van Brabant. Na verschillende keren verwoest en weer opgebouwd te zijn geweest, blijft van die burcht nu een romantisch kasteel van over. In het kasteel kan je een museum bezoeken en rond het kasteel kan je ronddwalen in het park. Het park telt een museumtuin met inheemse fruit- en groentesoorten. Je kan het domein bezoeken met of zonder gids.

Adres: Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (Lennik), 02 531, 01 30, kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be, www.kasteelvangaasbeek.be

 

Meer picknick een hoeve in Vlaams-Brabant

  • Tip! Picknick een hoeve bestaat 5 jaar. Om dit te vieren geeft de provincie hoevebonnen weg. Ook wij doen mee: waag snel je kans!

 

  • De Brabander: Sociaal werkproject met bakkerij, biologische tuin en hoevewinkel in Kortenaken. Je kan een dagje meewerken op het veld, leert er alles over groenbemesting en composteren, bakt zelf ambachtelijk brood en verwerkt biologische groenten tot eerlijke maaltijden.

Prijs: 15 euro per volwassene, 10 euro per kind (tot 12 jaar)

Adres: Leedse Vroente 6, 3472 Kortenaken (Kersbeek-Miskom), 016 77 14 80, info@boerderijdebrabander.be, www.boerderijdebrabander.be, www.hartenboer.be

 

  • Hof Ter Vrijlegem: Akkerbouwbedrijf dat koolzaad en miscanthus teelt in Asse-Mollem. Je komt er alles te weten over de teelt en toepassingen van groene energiebronnen.

Prijs: 55 euro voor een overnachting met picknick in een tweepersoonskamer (16 euro extra voor kind tot 12 jaar), 90 euro voor twee overnachtingen met picknick in een tweepersoonskamer

Adres: Boven Vrijlegem 41, 1730 Asse (Mollem), 02 452 85 45, hoftervrijlegem@yahoo.com, www.hoftervrijlegem.be

 

Hof-Ter-Vrijlegem-tris.jpg

 
Beeld: Straffe Streek, Luk Collet. Koolzaadveld.
Beeld intro: Toerisme Vlaams-Brabant, Dominic Verhulst.

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/picknickeenhoeve, www.straffestreek.be

Gerelateerde artikels