header.home link

Paalkamperen in de vrije natuur

7 mei 2013
In het domeinbos de Hoge Vijvers in Averbode mag je in het wild kamperen. Een open plek, een open hemel en een tent. Wat heeft een mens meer nodig om gelukkig te zijn?
Lees meer over:

Een open plek, een open hemel en een tent. Wat heeft een mens meer nodig om gelukkig te zijn? Tegenwoordig is het opnieuw toegelaten om in het wild te kamperen in Vlaanderen, tenminste op de daarvoor voorziene bivakzones.

De eerste bivakzone werd ingericht in het domeinbos de Hoge Vijvers in Arendonk, een 500 hectare tellend natuur- en stiltegebied met naaldhoutbos en brede bosdreven. Het domein ligt in de Turnhoutse Kempen, tussen het Kempens kanaal en de Nederlandse grens.

Wat? Paalkamperen is een fenomeen dat is overgewaaid uit Nederland. In een bivakzone is plaats voor 3 tentjes, in een straal van 10 meter rond een paal of waterpomp. Je mag er maximaal 48 uur logeren, gratis en spontaan (je hoeft dus niet te reserveren). 

Coördinatenwww.bivakzone.be/hogevijvers

 

Meer bivakzones in Vlaanderen

  • Muziekbos (Ronse): Kamperen op een beboste ‘berg’ in de Vlaamse Ardennen.

Coördinatenwww.bivakzone.be/muziekbos

  • Oude Schelde Spettekraai (Zingem): Slapen naast het jaagpad in een oude Schelde-meander in Zingem. Leuk voor vogelspotters is de nabijgelegen vogelkijkhut De Weiput.

Coördinatenwww.bivakzone.be/oudescheldespettekraai

  • Meerdaalwoud (Heverlee): Bivakkeren in één van de grootste bosgebieden van Vlaanderen, op 2,5 kilometer van het Zoet Water, een reeks vijvers en een bron met drinkwater.

Coördinatenwww.bivakzone.be/steenberg

 

bivakzonemetvuurkorf-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Bivakzone met vuurkorf.
Beeld intro: Toerisme Provincie Antwerpen.


Meer info: www.paalkamperen.be, www.bivakzone.be

Gerelateerde artikels