@livewireStyle
header.home link

Ontspannen op de boerderij: nieuw boekje!

Veldverkenners heeft een nieuw boekje uit! En het kan niet ontbreken in je collectie, want het gaat over ontspannen, leren, eten en drinken, spelen, vergaderen, slapen enzovoort... op de boerderij.
14 april 2017  – Laatste update 4 april 2020 16:23
Lees meer over:

Veldverkenners heeft een nieuw boekje uit! En het kan niet ontbreken in je collectie, want het gaat over ontspannen, leren, eten en drinken, spelen, vergaderen, slapen enzovoort... op de boerderij.

Een boerderij is van oudsher een belangrijke ontmoetingsplaats. Het is een plek die tot de verbeelding spreekt en waar mensen tot rust komen. Gezien de hoge verstedelijkingsdruk in Vlaanderen, zijn dat eigenschappen om te koesteren. Steeds meer stemmen gaan op om van de boerderij een nieuw soort publiek-private ruimte te maken, waar iedereen welkom is en waar werken, ontmoeten, zorgen, proeven, (co-)wonen , beleven en leren elkaar treffen.

Op een aantal plaatsen is dat al min of meer zo. Een kwart van de boeren combineert zijn landbouwtaken bijvoorbeeld met:

  • Sociale zorg (580 bedrijven )
  • Hoevetoerisme (401 bedrijven)
  • Rondleidingen (68 bedrijven)
  • Hoeveverkoop (2.133 bedrijven)
  • Hoeveverwerking (457 bedrijven)

Deze functies worden verbredingsactiviteiten genoemd, en worden gezien als een alternatief voor uitbreiding. Maar hoewel de vraag ernaar toeneemt, is het aanbod nog weinig bekend bij het brede publiek. Want weet jij waar je tijdens de zomermaanden een hoeve-ijsje kan kopen? Waar je terecht kan voor een time-out van school? Waar je tijdens schoolvakanties op boerderijkamp kan? En waar je met vrienden, familie of collega’s een rondleiding kan krijgen of een boerderijspel kan spelen?

In ons nieuwe boekje proberen we je wegwijs te maken in dat aanbod. Verwacht geen lijsten met adressen, want die verouderen te snel. Verwacht wel een overzicht van mogelijkheden, organisaties en netwerken waar je terecht kan voor up to date informatie. De bijbehorende lijsten met adressen vind je trouwens gewoon op deze website (!). Zoek maar op 'boerderijkamp', 'picknick' of 'hoeveterras'... 

 

Gratis abonnement

Het boekje ligt net op tijd in de bus om volop van het voorjaar en de zomer te kunnen genieten. Heb jij nog geen gratis abonnement? Stuur dan een mailtje naar info@veldverkenners.be en vraag het aan (vanaf 10 exemplaren). Of lees het boekje online

Gerelateerde artikels