header.home link

Nieuw boekje! Vooruitblikken met Veldverkenners

10 september 2015
Vers leesvoer! Ons nieuwe boekje is uit. Daarin gaan we niet de nostalgische toer op, zoals vorige keer (Terug in de tijd met Veldverkenners), maar blikken we vooruit. En ver vooruit, met 2050 als horizon. Tegen dan zou onze wereld 9,6 miljard inwoners tellen (volgens de VN), die allemaal gevoed moeten worden.
Lees meer over:

Vers leesvoer! Ons nieuwe boekje is uit. Daarin gaan we niet de nostalgische toer op, zoals vorige keer (Terug in de tijd met Veldverkenners), maar blikken we vooruit. En ver vooruit, met 2050 als horizon. Tegen dan zou onze wereld 9,6 miljard inwoners tellen (volgens de VN), die allemaal gevoed moeten worden. Hoe we dat gaan doen, met een klimaat dat verandert en hulpbronnen die uitgeput raken, is een vraag die al enkele jaren de gemoederen beroert. Gelukkig houden steeds meer mensen zich ook bezig met het zoeken naar oplossingen, en staat de technologische evolutie niet stil. Om te weten welke toekomstscenario’s vandaag op de tafel liggen, moet je ons boekje lezen (dat kan hier digitaal). Want wij verklappen niets ;).

Om alvast in de sfeer te komen, hieronder twee toekomstvoorspellingen uit het jaar 1910 over landbouw in het jaar 2000.

vintage-toekomstprent-1-tris.png

vintage-toekomstprent-2-tris.png

Beelden: Villemard 1910 postcards

 

Nog enkele leuke vind je hier en hier.

Zo heel ver van de waarheid zitten de beelden niet :). Ze zijn toch accurater dan dit beeld over onderwijs in 2000.

 

vintage-toekomstprent-3-tris.png

Beeld: Villemard 1910 postcard

 

Hopelijk kunnen wij binnen 35 jaar hetzelfde vaststellen ;). 

Veel leesplezier!

 

Tip: ontvang je graag een papieren versie van dit boekje? Of neem je graag een abonnement? Dat kan (en het is allemaal gratis!), vanaf 5 exemplaren. Stuur een mailtje met je wensen + adres naar info@veldverkenners.be en wij doen de rest.

Gerelateerde artikels