header.home link

Nieuw boekje! Het klimaat verkennen met Veldverkenners

20 september 2016
De klimaatverandering is hot, letterlijk en figuurlijk. Veldverkenners zette een aantal belangrijke feiten en cijfers op een rij en goot ze speciaal voor jou in een aantrekkelijk boekje.

De klimaatverandering is hot, letterlijk en figuurlijk. Veldverkenners zette een aantal belangrijke feiten en cijfers op een rij en goot ze speciaal voor jou in een aantrekkelijk boekje.

Klimaatverandering is niet langer een 'ver-van-mijn-bed-show'. De tijd dat de gevolgen ervan beperkt bleven tot enkele ijsberen die hun woonplaats zagen smelten is voorbij. Dit jaar werden ook onze streken gecontronteerd met de verandering van het klimaat. Perioden van extreme droogte gevolgd door overvloedige neerslag worden stilaan realiteit.

Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws wat de klok slaat. Er zijn enorm veel studies gebeurd naar de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Die informatie vind je op een helder voorgestelde manier terug in dit boekje. En belangrijker nog: er zijn ook oplossingen! Zo gaat er onder andere in het Europese en Vlaamse landbouwbeleid veel aandacht naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk. De maatregelen die genomen worden zijn niet alleen effectief, maar soms ook verbazend inventief. Kortom, over klimaat en landbouw valt heel veel te vertellen! En dat delen we heel graag met jou in dit boekje.

Je kan het boekje hier digitaal lezen. Toch liever een papieren exemplaar? Dat kan je bestellen (gratis) door het gewenste aantal exemplaren (vanaf 10) + je adres te versturen naar info@veldverkenners.be.  

Ontvang je onze boekjes in de toekomst graag automatisch twee keer per jaar in je bus? Dat kan eveneens door een mailtje te sturen naar info@veldverkenners.be met je naam, adres en het gewenste aantal exemplaren (vanaf 10). Net als al onze andere diensten, is zo'n abonnement gratis.

Veel leesplezier!

Gerelateerde artikels