header.home link

Lentetip: waar naartoe bij regenweer?

21 maart 2014
Ai. De lente is net begonnen en er wordt al regen voorspeld. Maar niet getreurd, er zijn voldoende regenproof-activiteiten om jouw weekend mee te vullen. Veldverkenners maakte een selectie.
Lees meer over:
Beeld: Andrey-Fo / photocase.com

 

Ai. De lente is net begonnen en er wordt al regen voorspeld. Maar niet getreurd, er zijn voldoende regenproof-activiteiten om jouw weekend mee te vullen. Een selectie:


1. Bakkerijmuseum

Altijd een goede optie, het Bakkerijmuseum in Veurne. Ondergebracht in een mooie 17de eeuwse hoeve, die op zich al een bezoek waard is. Niet zomaar een museum trouwens (over brood en banket maar ook over ijs en chocolade), want er worden regelmatig workshops georganiseerd. Neem dus zeker een kijkje op bakkerijmuseum.be voor je een bezoek inplant. Wie weet kan je je nog inschrijven voor een bakcursus of proeverij.

Prijs: 5 euro voor volwassenen (-60 jaar), 2 euro voor kinderen (6-12 jaar)
Adres: Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne, 058 31 38 97
Meer info: www.bakkerijmuseum.be

 

bakkerijmuseum-tris.jpg

Beeld: Bakkerijmuseum


2. Radio 2-Lenteweekend 2014: lente in je tuincentrum

Een beetje jammer dat het weer niet meezit, maar daar laten De Madammen van Radio 2 zich niet door tegenhouden. Dit is het eerste lenteweekend en dat zal je geweten hebben. In tal van tuin- en plantencentra krijg je bij elke aankoop een gratis narcis met Radio 2-plantcover en een kraslot. Negeer dus die regenwolken en plan nu al een bezoek aan je tuincentrum.

Meer info: deelnemende plant- en tuincentra vind je op www.groenvanbijons.be
 
Viool_bloemenbureau-holland.jpg
Beeld: Bloemenbureau Holland


3. De Oude Kaasmakerij

Nog zo’n museum dat je niet mag onderschatten: de Oude Kaasmakerij in Passendale . Je kan je bezoek combineren met een degustatie, waarbij je 4 (klassieke degustatie) of 6 (royale degustatie) soorten kaas kan proeven. Ook kan je kiezen voor een uitgebreider bezoek aan de streek, waarvoor het museum een aantal arrangementen of uitstappen heeft uitgewerkt.

Prijs: 5 euro voor volwassenen (-60 jaar), 6,50 euro voor kinderen (6-12 jaar), 4 euro voor jongeren (12-26)
Adres: De oude kaasmakerij, 's Graventafelstraat 48, 8980 Passendale, 051 77 70 05
Meer info: www.deoudekaasmakerij.be

 

oude-kaasmakerij-tris.jpg

Beeld: www.deoudekaasmakerij.be


4. Dag van de Ambachten

Verschillende producenten van hoeve- en streekproducten nemen deel aan Dag van de Ambachten op zondag 23 maart. Wijnbouwers, bakkers, kaas- en ijsmakers, beenhouwers, brouwers, enzovoort. Neem maar eens een kijkje op dagvandeambachten.be (filteren op lekkernijen en gastronomie).

Meer info: www.dagvandeambachten.be

 

dagvandeambachten-tris.jpg


5. Groentemuseum ’t Grom

Een laatste leuk museum dat je kan bezoeken bij regenweer is ’t Grom in Sint-Katelijne Waver. Ook dit museum is ondergebracht in een mooi historisch kader: dat van de 18de eeuwse Midzeelhoeves. ’t Grom is een doemuseum waar je spelenderwijs kennismaakt met groenten en tuinbouw. Bijzonder leuk om te bezoeken met jonge kinderen.

Prijs: 3 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen (6-12 jaar)
Adres: ’t Grom, Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, 015 31 50 55
Meer info: www.tgrom.be

 

Grom-tris.jpg

Beeld: 't Grom, Toerisme Provincie Antwerpen

Gerelateerde artikels