header.home link

Genieten van bitter en zoet in het Hageland

24 mei 2013
Het Vlaams-Brabantse platteland produceert behalve tafeldruif, wijn en geuze typisch nog suikerbieten en vollegrondwitloof. Op het akkerbouw- en groentebedrijf Abts-Goovaerts worden beide teelten gecombineerd.
Lees meer over:

Het Vlaams-Brabantse platteland produceert behalve tafeldruif, wijn en geuze typisch nog suikerbieten en vollegrondwitloof. Op het akkerbouw- en groentebedrijf Abts-Goovaerts worden beide teelten gecombineerd. Het bedrijf maakt deel uit van het netwerk ‘Boeren met Klasse’ en zet zijn poorten dus graag open voor nieuwsgierigen.

Tip! De bietencampagne en -oogst start begin september, het witloofseizoen eind september. 

 

Adres: Oude Geldenaaksebaan 31, 3360 Bierbeek, 016 46 36 68, jos.abts@scarlet.be

Download: De brochure met alle deelnemende boerderijen van 'Boeren met Klasse' is gratis te downloaden via www.vlaamsbrabant.be/boerenmetklasse

 

Meer suiker en/of witloof in het Hageland

  • Hoeve In de Zon: Gemengd akkerbouw- en veeteeltbedrijf. Behalve suikerbieten wordt er baktarwe geteeld en witblauwe dubbeldoelkoeien gekweekt, koeien die zowel vlees als melk leveren. De melk wordt verwerkt tot ijs en verkocht in een automaat en de baktarwe wordt gemalen en gebakken tot ambachtelijk brood.

Adres: Aarschotsesteenweg 737, 3300 Vissenaken, 016 81 17 10, 0494 54 95 09, hoeve.indezon@scarlet.be, www.hoeve-indezon.be, www.hoevevlees.be

 

  • Bart Bruyninckx: Witloofbedrijf in Scherpenheuvel-Zichem. Bekend om zijn miniwitloof en vers gegaard witloof. Net als Hoeve In de Zon en Abts-Goovaerts kan je het bedrijf bezoeken.

Adres: Schuttersveldstraat 7, 3272 Scherpenheuvel Zichem (Messelbroek), 0475 84 27 59, bart@miniwitloof.be, www.miniwitloof.be

 

  • Bieren en Bietenroute: Fietstocht (42,2 km) langs weidse akkers, door holle wegen en onder appel- en perenbomen. Je vertrekt aan de Tuinen van Hoegaarden en onderweg bezoek je het suikermuseum in Tienen.

Download: De route is gratis te downloaden via www.toerismevlaamsbrabant.be

 

Bier&Bietenroute-tris.jpg

 
Beeld: Lander Loeckx, bieren en bietenroute.
Beeld intro: Straffe Streek, Luk Collet.

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/boerenmetklasse, www.toerismevlaamsbrabant.be, www.straffestreek.be

Gerelateerde artikels