Meest recent
Duik in het archief
-
Weet wat je eet: sla uit zakjes
Koop jij verse sla of sla in zakjes? Veel mensen kiezen het laatste. Maar die sla moet gewassen worden, net als thuis. En omdat het om zo'n grote volumes sla gaat, gaat het ook om grote volumes water. Idealiter wordt het gezuiverd... -
Biomelk en -eieren: wat betekent dat nu precies?
Koop jij ook vaak biozuivel? En weet je wat nu juist het verschil is met 'gewone' melk, kaas, yoghurt en eieren? Wij zetten het even voor je op een rijtje. -
Feestdagen: waarom eten we kalkoen?
Wat staat er vanavond/morgen op jouw feestmenu? De kans is groot dat het kalkoen is. Maar waarom? Waar komt de traditie vandaan? En waar komt de kalkoen uit de supermarkt eigenlijk vandaan? -
Weet wat je eet: kalfsvlees
Heb je je ook nooit afgevraagd waarom kalfsvlees zo bleek is? Het vlees van volwassen koeien is rood – bloedrood zelfs, maar dat van pas geboren koeien wit of rosé. Hoe zit dat? Een woordje uitleg. -
Weet wat je eet: tempeh
’t Is weer vastentijd. Veertig dagen sober leven, dat betekent anno 2015 voor veel mensen minder vlees en vis eten. Vaak betekent dat ook kennismaken met nieuwe voedingsproducten, zoals bonen, linzen,… en alles in de categorie vle...