header.home link

Meest recent

Duik in het archief

 • Weet wat je eet: sla uit zakjes

  Koop jij verse sla of sla in zakjes? Veel mensen kiezen het laatste. Maar die sla moet gewassen worden, net als thuis. En omdat het om zo'n grote volumes sla gaat, gaat het ook om grote volumes water. Idealiter wordt het gezuiverd...
  Denk-pistes Lees meer
 • Biomelk en -eieren: wat betekent dat nu precies?

  Koop jij ook vaak biozuivel? En weet je wat nu juist het verschil is met 'gewone' melk, kaas, yoghurt en eieren? Wij zetten het even voor je op een rijtje.
  Denk-pistes Lees meer
 • Feestdagen: waarom eten we kalkoen?

  Wat staat er vanavond/morgen op jouw feestmenu? De kans is groot dat het kalkoen is. Maar waarom? Waar komt de traditie vandaan? En waar komt de kalkoen uit de supermarkt eigenlijk vandaan?
  Doe-tips Lees meer
 • Weet wat je eet: kalfsvlees

  Heb je je ook nooit afgevraagd waarom kalfsvlees zo bleek is? Het vlees van volwassen koeien is rood – bloedrood zelfs, maar dat van pas geboren koeien wit of rosé. Hoe zit dat? Een woordje uitleg.
  Denk-pistes Lees meer
 • Weet wat je eet: tempeh

  ’t Is weer vastentijd. Veertig dagen sober leven, dat betekent anno 2015 voor veel mensen minder vlees en vis eten. Vaak betekent dat ook kennismaken met nieuwe voedingsproducten, zoals bonen, linzen,… en alles in de categorie vle...
  Denk-pistes Lees meer