header.home link

Fietsen tussen zoet en zout water

24 mei 2013
Het polderlandschap ten noorden van het Brugse Ommeland, beter bekend als de Zwinstreek en de Oudlandpolder, is ontstaan in een eeuwenlange strijd tussen zee en bevolking. Vandaag is het een rijk en vlak natuur- en akkerlandschap, hier en daar onderbroken door rijen populieren en historische hoeves.
Lees meer over:

Het polderlandschap ten noorden van het Brugse Ommeland, beter bekend als de Zwinstreek en de Oudlandpolder, is ontstaan in een eeuwenlange strijd tussen zee en bevolking. Vandaag is het een rijk en vlak natuur- en akkerlandschap, hier en daar onderbroken door rijen populieren en historische hoeves. De fietstocht ‘Tussen zoet en zout water’ verkent dat oogstrelende landschap, en brengt je langs mooie natuurgebieden, idyllische polderdorpjes en historische monumenten.

Prijs: 3 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

 

Nog leuk in de polders

 
  • Ommetoertjes: Elke derde zondag van de maand kan je een Ommetoertje maken in het Brugse Ommeland. Dat zijn wandel- of fietstochten begeleid door een streekkenner, waarbij je plaatsen ontdekt waar je anders nooit zou komen en tussendoor geniet van streeklekkers.

Prijs: 5 euro, kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Programma: Alle data en informatie vind je op www.ommetoertjes.be

 

  • Riante Poldertocht: Je fietst (44 km) langs dijken, dreven en akkers naar de Zwinstreek met zijn eeuwenoude populierenrijen en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Onderweg ontdek je oude zeedijken, pittoreske dorpjes en historische hoeves.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

 

  • De Schoorbakkefietsroute: Je ontdekt (48 km) het kustpolderlandschap tussen Middelkerke en Diksmuide, waar vroeger landbouwgrond werd teruggewonnen op de zee. Onderweg passeer je de prachtige, historische hoeves Spermalie en Schoorbakke, en op de terugweg fiets je langs de IJzer.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

 

Damme-tris.jpg

 
Beeld: Westtoer, Damme.
Beeld intro: Westtoer, de Brugse Vesten.

 

Meer info: www.westtoer.be

Gerelateerde artikels