header.home link

Fietsen en wandelen in herinnering van de Groote Oorlog

23 mei 2013
Volgend jaar is het alweer een eeuw geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon, maar de herinneringen aan de strijd in de Westhoek zijn nog steeds tastbaar. De fietstocht ‘Nooit meer oorlog’ (37,8 km) voert je langs enkele memorabele herdenkingsmonumenten.
Lees meer over:

Volgend jaar is het alweer een eeuw geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon, maar de herinneringen aan de strijd in de Westhoek zijn nog steeds tastbaar. De fietstocht ‘Nooit meer oorlog’ (37,8 km) voert je langs enkele memorabele herdenkingsmonumenten: de IJzertoren, het loopgravencomplex de Dodengang, uitkijkpost het Onze-Lieve-Vrouwehoekje en een Belgische en Duitse militaire begraafplaats.

Prijs: 3 euro

Bestel: De route is te bestellen via www.westtoer.be

 

groote-oorlog-2-tris.jpg

 
Beeld: Westtoer.
Beeld intro: Westtoer, Bart Heirweg.

 

Meer Groote Oorlog in de Westhoek

  • Vredesroute: Je fietst (45 km) langs Ypres Salient, de boogvormige frontlijn rond Ieper. Onderweg passeer je tientallen militaire begraafplaatsen en de strijdheuvels Hill 60 en Hill 62.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

  • Driegrachtenwandelroute: Je wandelt (6,5 km) langs het IJzerfront in Merkem, van het kasteel naar de broeken en vlakke weilanden tot de historische site van De Drie Grachten, waar het kanaal Ieper-IJzer, de Ieperlee en de Martjesvaart samenkomen.

Prijs: 2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

  • Kemmelbergwandelroute: Je klimt (9,4 km) langs veldwegen naar de Monteberg en daarna naar de top van de Kemmelberg, waar je geniet van een uniek panorama. Tijdens de oorlog vormde de berg het toneel van een hevige strijd.

Prijs:2 euro

Bestel: Via www.westtoer.be

 

Meer info: www.westhoek.be, www.100jaargrooteoorlog.be

Gerelateerde artikels