header.home link

Boeren die bloggen

27 juli 2016
Dacht je dat landbouwers geen verstand hebben van sociale media? Think again! Velen van hen willen het reilen en zeilen van hun boerderij maar al te graag delen met de wereld. Veldverkenners maakte een lijstje met landbouwers die het waard zijn te volgen op facebook, twitter of hun blog. Enjoy!
Dacht je dat landbouwers geen verstand hebben van sociale media? Think again! Velen van hen willen het reilen en zeilen van hun boerderij maar al te graag delen met de wereld. Veldverkenners maakte een lijstje met landbouwers die het waard zijn te volgen op facebook, twitter of hun blog.
Enjoy!
 
 
Akkerbouw
 
  •  @BartNemegheer is zot van aardappelen, en dat zie je op zijn Twitterpagina. Hij is bedrijfsleider van De Aardappelhoeve in Tielt, waar de aardappelen geteeld, geoogst, gewassen, verpakt en getransporteerd worden.

 

  • Nog zo'n fan van aardappelen is @JacobvdBorne. Deze grootschalige Nederlandse aardappelboer is gespecialiseerd in precisielandbouw en laat zijn volgers meegenieten van de indrukwekkende beelden hiervan. Ook zijn facebookpagina en website zijn de moeite waard.

 

Veehouderij
 
  • Filip Claeys is een fiere melkveehouder uit Leffinge die heel regelmatig leuke kiekjes deelt van zijn melkkoeien en de werkzaamheden op het land. Je vindt hem op Twitter via ‘@ClaeysFilip’.

 

  • Hoeve Zuid-Bellegoed klinkt je misschien wel bekend in de oren, want de eigenaars van deze boerderij werden op de voorbije landbouwbeurs van Libramont nog in de bloemetjes gezet voor hun innovatieve manier van werken en inzet voor de landbouwsector. Van de geboorte van de kalfjes tot de ijstaarten in de hoevewinkel: aan beeldmateriaal geen gebrek!

 

 

Varkenshouderij
 
  • @VermeulenEls1 is trotse echtgenote van @BonteFilip, fiere mama en last but not least, super gedreven varkensboerin. Ze update haar Twitterprofiel heel regelmatig en laat haar volgers meegenieten van de biggetjes, de gespeende zeugen en zelfs de bevruchting ;)
  • Deze boerderij heeft een beetje van alles: groenten, fruit, koeien, varkens, een hoevewinkel, ... En toch heeft boerin Sarah hiernaast nog tijd om een geweldig mooie blog 'Van Eigen Kweek' bij te houden met recepten die je inspiratie geven om met seizoensproducten aan de slag te gaan. Yummie!

 

Varia

 

  •  Boer+BurgerTweetMeet. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Deze pagina wordt dan ook om de twee weken 'gekaapt' door een andere landbouwer die zijn dagelijkse taken, bekommernissen en fijne momenten met de wereld wil delen. Aanrader! 

 

  • Drie knappe, hilarische boerenzonen die zingen en rappen over de boerenstiel.. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn! 'I'm farming and I grow it', een parodie op 'I'm sexy and I know it' was meteen een schot in de roos. De Peterson-clan wil het brede publiek laten zien waar het voedsel uit de supermarkt vandaan komt. Ohja, de beelden van hun enorm uitgestrekte akkers en indrukwekkende landbouwmachines zijn gewoon prachtig.

 

Zeg nu zelf: zoveel passie voor landbouw, dat moet gewoon gedeeld worden!

Gerelateerde artikels