@livewireStyle
header.home link

Boekentip (+WIN): Winterkost Spécial

10 maart 2017
De lente zit eraan te komen, maar in het groenterek is het nog al knollen en wortels dat de klok slaat. Zeker tegen het einde van de winter kunnen we best wat inspiratie gebruiken om in de keuken mee aan de slag te gaan. Dat moet KVLV gedacht hebben toen het een winterkookboek uitbracht eind februari.
Lees meer over:

De lente zit eraan te komen, maar in het groenterek is het nog al knollen en wortels dat de klok slaat. Zeker tegen het einde van de winter kunnen we best wat inspiratie gebruiken om in de keuken mee aan de slag te gaan. Dat moet KVLV gedacht hebben toen het een winterkookboek uitbracht eind februari. Veldverkenners kon een recensie-exemplaar bemachtigen en mag enkele exemplaren weggeven.

 

Van het seizoen

‘Winterkost Spécial’ is de jongste telg in de reeks themakookboekjes die de vrouwenorganisatie uitbrengt. Het boek telt 34 recepten: hapjes, hoofdgerechten (veggie en vlees), bijgerechten en desserts met typische wintertoppers zoals witloof, spruitjes, raapjes, prei, appel, pompoen en rode biet. Klassiekers, maar dan anders. Of wat dacht je van savooikool uit de wok met curry, gegrilde groenten met pickeldressing, risotto met roergebakken schorseneren en tarte tatin met raapjes? Het boek biedt juíst de inspiratie die we in maart nodig hebben, voor de eerste lentegroenten in de rekken verschijnen.

 

winterkost-special-lancering-2-bis.jpg

 

Vers van het veld

Om te benadrukken dat groenten het lekkerst zijn recht van de boer, lanceerde KVLV het boek op de Baarbeekhoeve in Muizen. Leerlingen van basisschool De Bel gingen er het veld op om typische wintergroenten te verzamelen. Nadien kregen ze een lunch op basis van diezelfde groenten voorgeschoteld. “Op die manier leren ze nieuwe groenten kennen en vooral: hoe lekker die wel niet zijn. KVLV volgt dan ook de leuze ‘jong geleerd, oud gedaan’: wanneer je kinderen op jonge leeftijd in contact brengt met een waaier aan gezonde groenten, krijgen ze de smaak te pakken. Wat kan er tippen aan een rode biet recht van het veld?”, klonk het.

 

winterkost-special-lancering3-bis.jpg

 

KVLV wil als organisatie de band tussen producent en consument bevorderen en ijvert voor lokale voeding. “De consument is de band met zijn voedsel verloren, kent onze lekkere lokale producten niet meer en eet nog nauwelijks volgens de seizoenen, zeker in de winter. ‘Winterkost Spécial’ brengt daarom duurzame variatie op je bord en kiest resoluut voor seizoensgroenten van dichtbij.”

 

winterkost-special-lancering-bis.jpg

 

Win/koop een exemplaar

Een nobel doel, dat we graag toejuichen. Daarom geven we twee exemplaren van het boek weg. Het enige wat je moet doen om kans te maken, is deelnemen aan deze wedstrijd. Succes! 

Winterkost Spécial kost 14,95 euro en is te koop via de webshop van KVLV. 

Gerelateerde artikels