header.home link

5 x uitblazen tussen de feesten

23 december 2016
Van het ene eindejaarsfeest naar het andere. Gezellig, zeker. Maar tussendoor snakken we toch naar een beetje beweging en frisse lucht. 5 leuke wandelingen om nú te proberen.

Van het ene eindejaarsfeest naar het andere. Gezellig, zeker. Maar tussendoor snakken we toch naar een beetje beweging en frisse lucht. 5 leuke wandelingen om nú te proberen.

 

West-Vlaanderen – uitwaaien aan zee met zicht op het Zwin

Een bezoek aan ’t zeetje tijdens de winter is altijd een goed idee. Het begrip uitwaaien krijgt er bijna letterlijk vorm. Probeer eens deze route van 9,7 km in Knokke-Heist, en maak tijd om het nieuwe Zwin Natuur Park te ontdekken. Met een gratis Kustpas krijg je bovendien korting op je ticket.

Je kan de wandeling hier downloaden.

 

Oost-Vlaanderen – wandelen rond het middeleeuwse stadje Middelburg

Het Meetjesland heeft voor toeristen vele troeven. Middelburg is er een van, de vele broedgebieden voor water- en roofvogels een tweede. De Bladelinroute van 6,5 km door en rond het middeleeuwse stadje, combineert beide. Een aanrader.

Je kan de route hier downloaden.

 

zonopkomst-winter-bis.jpg

 

Antwerpen – tot rust komen in het Turnhoutse Vennengebied

Het vennengebied van Turnhout is een topper voor natuurliefhebbers. Het domein vormt het habitat van enkele zeldzame watervogels, omdat het zo open en rustig is. Je kan kiezen voor een langere wandeling van 11,7 km of een kortere van 7,5 km. Let wel: het traject kan drassig zijn. Doe laarzen of stevige stapschoenen aan.  

Je kan de wandeling hier downloaden

 

Vlaams-brabant – wandelen langs heilige huisjes

Het landelijke Bever in het Pajottenland telt bijna meer kapelletjes dan inwoners. Sommigen prijken te midden van de velden, anderen zitten meer verscholen aan de rand van een mooie boomgaard, op de hoek van een straat of tussen de bomen. De kappeltjeswandeling snoert ze allemaal aan elkaar in een tocht van 9 km.  

Je kan de route hier downloaden.

 

Limburg – op ontdekking door Abdijsite Herkenrode

Abdij Herkenrode in Hasselt wordt omringd door 100 hectare natuurgebied. Ontdek het park en geniet van de vijvers, boomgaarden, akkers en grachten die het mooie landschap van de Wijers kenmerken. Met een beetje geluk tref je schapen en runderen aan, die het grasland er beheren. Je kan kiezen uit verschillende routes, wij kozen een van 9,4 km.  

Je kan de wandeling hier downloaden.
 

schaap-grazen-bis.jpg

 

Gerelateerde artikels